Lishi Tai Chi, Dao Yoga en Kung Fu

Elke woensdag in Bodegraven-Reeuwijk

Doe eens mee!

Heb je zin om wat te bewegen? Heb je zin om wat te leren? Heb je zin om wat te doen? Heb je behoefte aan een beetje diepgang? Stuur een mailtje en laat weten wanneer je een keer zou willen meedoen.

Wat doen we?

In de Tai Chi groep ligt het accent op Tai Chi Chuan en Dao Yoga. We doen veel chi-oefeningen, partneroefeningen en bewegingsvormen.

In de Kung Fu groep ligt het accent meer op Feng Shou Kung Fu en Jiaoli, met veel dynamische interactie en geavanceerde bewegingsvormen.

Gaandeweg zul je kennis maken met alle facetten van Lishi, en het volledige spectrum aan bewegingsvormen, trainingsmethoden en expressievormen.

Lishi Tai Chi Chuan

"Zelfs als ik vooraf futloos ben en loop te piekeren, voel ik me na de les een stuk beter, energieker, en meer in balans. Lishi daagt me uit mijn grenzen te verleggen, waardoor ik mezelf zowel lichamelijk als mentaal ontwikkel. Je moet je wel durven openstellen. Leuke en gezellige groep, en een prettige balans tussen intensief bezig en plezier en speelsheid."

Voor wie?

Ben je jong van geest? Heb je zin om er wat voor te doen? En verkeer je in voldoende goede gezondheid om mee te doen aan actieve en soms inspannende oefeningen? Dan is de Tai Chi en Dao Yoga training misschien wel iets dat heel goed bij je past!

Ben je niet bang voor een beetje inspanning en spreken dynamische bewegingsvormen je aan, dan zal de Feng Shou en Jiaoli training je mogelijk heel goed bevallen!

Voor elke vorm van Lishi training geldt 'Oefening baart Kunst'. Wie elke dag voor zichzelf traint zal het meeste profijt hebben van de training.

Lishi Tai Chi Chuan

Wat heb je nodig?

We trainen gewoonlijk in speciale Lishi kleding. Deze is gemaakt van stevig katoen en is luchtig in de zomer en warm in de winter. Als je net begint maakt het niet uit wat je aanhebt, als je je maar lekker voelt en gemakkelijk kunt bewegen in de kleren die je draagt. Als je hebt, neem dan platte schoentjes mee voor binnen. Op blote voeten of sokken kan ook.

Wie geeft de les?

Xiansheng van Gogh kwam in 1983 voor het eerst met Lishi in aanraking en was meteen diep geraakt. Hij maakte geleidelijk kennis met de diepten van deze traditionele bewegingsvorm en door constante oefening werd zijn lichaam steeds soepeler en beweeglijker en leerde hij om zijn energie (chi) te ontwikkelen en gebruiken. Hij blijft zichzelf ontwikkelen in Lishi - er is zoveel te leren, te oefenen en te doen - en heeft er plezier in om Lishi te delen met en door te geven aan mensen die er hun best voor willen doen.

Lishi Dao yoga

"Na twee jaar Lishi voel ik me gezonder en vitaler dan ooit! Door de Lishi training voel ik me meer mens."

Hoe zijn de trainingssessies opgebouwd?

Elke training beginnen we met een korte warming-up om je lichaam los en soepel te maken, en doen we wat chi- en ademhalingsoefeningen.

Vervolgens werken we aan één of meerdere onderdelen zoals de verschillende bewegingsvormen en allerlei partner-oefeningen. Je zult gaandeweg wel merken hoe alles wat we doen steeds weer gaat over hoe je je lichaam gebruikt en beweegt, hoe je daarbij je ademhaling inzet, en hoe je je chi, ofwel je energie, ontwikkelt en gebruikt. Elke week ontwikkel je jezelf en stapje verder.

We sluiten de sessie af met een vaste ademhalingsoefening.

Lishi Feng Shou Kung Fu

"Vaak als ik naar Lishi training ga, heb ik een lange dag op school of werk achter de rug. Ik spring met een hoofd vol informatie op de fiets, en ik ga met een opgeruimd gevoel weer naar huis. Lishi is voor mij ontspanning door inspanning. Het hoogtepunt van de week!"

Kan ik zomaar een keer meedoen?

Stuur een mailtje en laat weten wanneer je een keer zou willen meedoen. Probeer om de eerste keer even voor aanvang van de les aanwezig te zijn. Dat geeft ons tijd om kort kennis te maken. Ook kun je dan een inschrijfformulier invullen.

Wanneer?

Elke woensdag van 19.30-21.00 uur.

Wat kost het?

45 euro per maand voor volwassenen of 20 euro per maand voor jongeren en studenten.*

* Je betaalt een vast bedrag per maand, aan het begin van de maand. Als je per jaar vooruit betaalt krijg je 1 maand korting.
Je zit nergens aan vast. Wat je betaald hebt heb je betaald en je kunt stoppen wanneer je wilt zonder enige verdere verplichting.
Er zijn ongeveer 48 weken per jaar lessen. Rond de Kerst en op nationale feestdagen zijn er geen lessen.

Lishi Feng Shou Kung Fu

Waar?

Lishi in de Hortus Populus in Bodegraven, Bodegraven-Reeuwijk Hortus Populus Bodegraven

We trainen buiten, in de Hortus Populus, aan de Weideveldselaan in Bodegraven.

Plattegrond, Hortus Populus Bodegraven Plattegrond Hortus Populus Bodegraven

Bereikbaarheid

Makkelijk met de fiets bereikbaar. Volg het fietspad aan de Weidevelselaan. Je kunt je fiets op het terrein zetten.

Met de auto ben je er binnen 15 minuten vanuit Bodegraven, Reeuwijk, Nieuwerbrug, Gouda, Waddinxveen, Boskoop, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Woerden. De Hortus Populus ligt op ongeveer 3 minuten van de snelweg A12 (afrit 12 Reeuwijk/Bodegraven of 12a Bodegraven) of de N11 (de laatste afrit voor de A12) en er is volop gratis parkeergelegenheid op het bedrijventerrein Groote Wetering aan de Portugalweg, op een steenworp afstand van de Hortus Populus.

Met het openbaar vervoer neem je de trein naar Bodegraven, en dan is het ongeveer 20 minuten lopen vanaf het station.
Bereikbaarheid Lishi Tai Chi en Kung Fu training Bodegraven-Reeuwijk
Bereikbaarheid met de auto tussen 15 en 30 minuten.

Lidmaatschap

Wanneer je wilt kun je lid worden van Lishi International. Leden kunnen heel voordelig trainingskleding verkrijgen. Bovendien zijn sommige internationale traingsweekenden en stages alleen toegankelijk voor leden. Ook kun je als lid deelnemen aan proeven van bekwaamheid. De contributie bedraagt 70 euro per jaar. Nieuwe leden krijgen het eerste jaar 70% korting en het tweede jaar 50% korting.
Trefwoorden: Lishi, Dao Yoga, Taoyin, Daoyin, Tao Yin, Dao Yin, Ademhaling, Ademhalingsoefeningen, Tai Chi Chuan, Taijiquan, Taiji quan, Tai Chi, Taiji, Tai Ji, Taichi, Tai hao le, Chi Kung, Chi Gong, Qi Kung, Qi Gong, Qigong, Weihai Lishi Quanfa, Bodegraven, Reeuwijk, Nieuwerbrug, Gouda, Woerden, Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen, Nieuwkoop, Feng Shou, Jiaoli, Kung Fu, Worstelen, beginners, beginnerscursus, cursus, les, lessen, leraar, training, Daojiao Daoyin Shu, Taoïstische praktijk, Dao Yoga leren, Tai Chi leren, beweging, lichaamsbeweging, oefening, oefeningen, wekelijkse training, wekelijkse lessen, ik wil meedoen, ik heb zin om te bewegen, ik heb zin om wat te leren, ik heb zin om het te gaan doen!