Lishi Tai Chi Chuan, Dao Yoga en Kung Fu Bodegraven

Elke woensdag in Bodegraven-Nieuwerbrug

Doe eens mee!

Heb je zin om wat te bewegen? Heb je zin om wat te leren? Heb je zin om wat te doen? Heb je behoefte aan een beetje diepgang? Stuur een mailtje en laat weten wanneer je een keer zou willen meedoen.

Wat doen jullie?

In de Tai Chi groep ligt het accent op Tai Chi Chuan en Dao Yoga. We doen veel chi-oefeningen, partneroefeningen en bewegingsvormen.

In de Kung Fu groep ligt het accent meer op Feng Shou Kung Fu en Jiaoli, met veel dynamische interactie en geavanceerde bewegingsvormen.

Gaandeweg zul je kennis maken met alle facetten van Lishi, en het volledige spectrum aan bewegingsvormen, trainingsmethoden en expressievormen.

Lishi Tai Chi Chuan

"Zelfs als ik vooraf futloos ben en loop te piekeren, voel ik me na de les een stuk beter, energieker, en meer in balans. Lishi daagt me uit mijn grenzen te verleggen, waardoor ik mezelf zowel lichamelijk als mentaal ontwikkel. Je moet je wel durven openstellen. Leuke en gezellige groep, en een prettige balans tussen intensief bezig en plezier en speelsheid."

Voor wie?

Ben je jong van geest? Heb je zin om er wat voor te doen? En verkeer je in voldoende goede gezondheid om mee te doen aan actieve en soms inspannende oefeningen? Dan is de Tai Chi en Dao Yoga training misschien wel iets dat heel goed bij je past!

Ben je niet bang voor een beetje inspanning en spreken dynamische bewegingsvormen je aan, dan zal de Feng Shou en Jiaoli training je mogelijk heel goed bevallen!

Voor elke vorm van Lishi training geldt 'Oefening baart Kunst'. Wie elke dag voor zichzelf traint zal het meeste profijt hebben van de training.

Lishi Tai Chi Chuan

Wat heb ik nodig?

We trainen gewoonlijk in speciale Lishi kleding. Deze is gemaakt van stevig katoen en is luchtig in de zomer en warm in de winter. Als je net begint maakt het niet uit wat je aanhebt, als je je maar lekker voelt en gemakkelijk kunt bewegen in de kleren die je draagt. Als je hebt, neem dan platte schoentjes mee voor binnen. Op blote voeten of sokken kan ook.

Wie geeft de les?

Mijn naam is Joël van Gogh en ik beoefen Lishi sinds 1983. Bij eerste kennismaking met Lishi was ik meteen diep geraakt. Ik kwam in aanraking met allerlei dingen waar ik nog nooit van gehoord had of nog nooit over nagedacht had. Geleidelijk werd mijn lichaam steeds soepeler en beweeglijker en leerde ik om mijn energie (chi) te ontwikkelen en gebruiken. En ik blijf mezelf ontwikkelen in Lishi - er is zoveel te leren, te oefenen en te doen. Ik heb er plezier in om Lishi te delen met, en door te geven aan, mensen die er hun best voor willen doen.

Lishi Dao yoga

"Na twee jaar Lishi voel ik me gezonder en vitaler dan ooit! Door de Lishi training voel ik me meer mens."

Hoe zijn de lessen opgebouwd?

Elke les beginnen we met een korte warming-up om je lichaam los en soepel te maken, en wat chi- en ademhalingsoefeningen.

Vervolgens werken we aan één of meerdere onderdelen zoals de verschillende bewegingsvormen en allerlei partner-oefeningen. Je zult gaandeweg wel merken hoe alles wat we doen steeds weer gaat over hoe je je lichaam gebruikt en beweegt, hoe je daarbij je ademhaling inzet, en hoe je je chi, ofwel je energie, ontwikkelt en gebruikt. Elke week ontwikkel je jezelf en stapje verder.

We sluiten de les af met een vaste ademhalingsoefening.

Lishi Feng Shou Kung Fu

"Vaak als ik naar Lishi training ga, heb ik een lange dag op school of werk achter de rug. Ik spring met een hoofd vol informatie op de fiets, en ik ga met een opgeruimd gevoel weer naar huis. Lishi is voor mij ontspanning door inspanning. Het hoogtepunt van de week!"

Kan ik zomaar een keer meedoen?

Stuur een mailtje en laat weten wanneer je een keer zou willen meedoen. Probeer om de eerste keer even voor aanvang van de les aanwezig te zijn. Dat geeft ons tijd om kort kennis te maken. Ook kun je dan een inschrijvingsformulier invullen. Een proefles kost 10 euro. Probeer om het bedrag contant en gepast mee te nemen en voorafgaand aan de les te verrekenen.

Wanneer?

Elke woensdag van 19.00-20.30 uur Tai Chi Chuan en Dao Yoga training.
Elke woensdag van 20:30-22:00 uur Feng Shou Kung Fu en Jiaoli training.
Tijdens de schoolvakanties gaan de lessen gewoon door. Op nationale feestdagen en rond Kerst en Oud en Nieuw is er geen training.

Wat kost het?

Train je één keer per week dan betaal je 45 euro per maand. Doe je twee trainingen per week dan betaal je 55 euro per maand. Er zijn ongeveer 48 weken per jaar lessen. Rond de Kerst en op nationale feestdagen zijn er geen lessen. Je zit nergens aan vast. Wat je betaald hebt heb je betaald en je kunt stoppen wanneer je wilt zonder enige verdere verplichting. Je betaalt een vast bedrag per maand, aan het begin van de maand, bij voorkeur per automatische overschrijving. Als je per jaar vooruit betaalt krijg je 1 maand korting, je betaalt dus maar 11 keer het maandbedrag.

Lidmaatschap Lishi International is de eerste drie maanden gratis. De contributie bedraagt 70 euro per jaar. Nieuwe leden krijgen het eerste jaar 70% korting en het tweede jaar 50% korting.

Lishi Feng Shou Kung Fu

Waar?

Lishi Tai Chi en Dao yoga in de Hooiberg - Nieuwerbrug - Bodegraven

De Hooiberg
Weijland 34
2415 BC Nieuwerbrug
Bodegraven-Reeuwijk.

De Hooiberg ligt tussen Bodegraven en Nieuwerbrug.
De Hooiberg, Nieuwerbrug, Bodegraven

Route?

Met de fiets, op 10 a 15 minuten fietsen vanaf Bodegraven of Woerden, aan de noord zijde van de Oude Rijn.

Met de auto ben je vanuit Gouda, Alphen aan den Rijn, Woerden, Waddinxveen, Boskoop of Nieuwkoop binnen 15 minuten in Bodegraven Nieuwerbrug. Weijland ligt ongeveer 3 minuten rijden vanaf de snelweg A12.

Je kunt parkeren in de parkeervakken langs de weg tegenover nummer 34.

Met het openbaar vervoer is deze locatie minder goed bereikbaar. De stations van Woerden en Bodegraven liggen allebei op ca. 5 km.
Bereikbaarheid Tai Chi en Dao Yoga training Bodegraven Nieuwerbrug
Bereikbaarheid met de auto tussen 15 en 30 minuten.
Trefwoorden: Lishi, Dao Yoga, Taoyin, Daoyin, Tao Yin, Dao Yin, Ademhaling, Ademhalingsoefeningen, Tai Chi Chuan, Taijiquan, Taiji quan, Tai Chi, Taiji, Tai Ji, Taichi, Tai hao le, Chi Kung, Chi Gong, Qi Kung, Qi Gong, Qigong, Weihai Lishi Quanfa, Bodegraven, Reeuwijk, Nieuwerbrug, Gouda, Woerden, Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen, Nieuwkoop, Feng Shou, Jiaoli, Kung Fu, Worstelen, beginners, beginnerscursus, cursus, les, lessen, leraar, training, Daojiao Daoyin Shu, Taoïstische praktijk, Dao Yoga leren, Tai Chi leren, beweging, lichaamsbeweging, oefening, oefeningen, wekelijkse training, wekelijkse lessen, ik wil meedoen, ik heb zin om te bewegen, ik heb zin om wat te leren, ik heb zin om het te gaan doen!